Konseptutvikling og design av mobilapplikasjon for pasientorientert legemiddelsjekker. Utført som del av kurset «Introduktion till eHälsa» ved Linnéuniversitetet, Sverige.
Prosess
Konseptutviklingen tok utgangspunkt i mitt arbeid med en publikasjon om brukervennlighet av interaksjonssjekkere for legemidler for pasienter (Vingen, Andrews & Ferati 2020).
I stedet for å utbedre problemer med dagens løsninger, tok jeg steget tilbake og spurte:
Hvordan kan man støtte pasienters trygghetsfølelse ved bruk av legemidler?
Dette utforsket jeg gjennom workshoper, brainstorming, og skissearbeide på papir sammen med en gruppe medstudenter. En brukertest basert på wireframes ble gjennomført for en tidlig vurdering av konseptets relevans og verdi.
Resultatet ble innlevert for karaktersetting i form av wireframes med medfølgende analyse av målgruppe, nytte, potensial og begrensninger.
Konseptet har siden blitt raffinert gjennom utforming av visuell identitet, forfining av visuelt design, og tilpasning til plattformkonvenesjoner.
Resultat
Eksisterende tjenester lar brukeren søke opp kombinasjoner av legemidler for interaksjonsanalyse. Resultatet av mitt arbeid tok i stedet utgangspunkt i brukerens profil, og at søk stadig vurderes mot denne.
Søkeforslag og synonymhåndtering hjelper brukeren å finne riktig legemiddel, helsetilstand eller matemne. Informasjonen presenteres med forståelig språk.
Risiko relatert til brukerens profil fremheves i appen, mens risiko relatert til vanlig forekommende matemner skilles fra legemidler.
Brukerens profil blir en tilgjengelig oversikt over hvilke midler han eller hun tar, og hvilke bivirkninger eller potensielle interaksjoner han eller hun er utsatt for.
Appen integrerer en agenda for pasientsentrert omsorg og myndiggjøring av pasienter gjennom at den gjør informasjon om legemidler tilgjengelig, oversiktlig og brukervennlig.